T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / HİSARCIK - Dereköy İlkokulu

YÖRESEL YEMEKLER

Ülkemizin farklı yörelerinin farklı yemekleri vardır. Yörenin yemekleri o bölgenin coğrafi özellikleri ile yakından ilgilidir. 

Ülkemizin farklı yörelerinin farklı yemekleri vardır. Yörenin yemekleri o bölgenin coğrafi özellikleri ile yakından ilgilidir. Örneğin hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde et yemekleri; zeytinin çok yetiştirildiği Ege’de zeytinyağlı yemekler; balıkçılığın sıkça yapıldığı ve yoğun mısır yetiştirilen Karadeniz Bölgesi’nde hamsili, mısır unlu, lahanalı yemekler, tahılın bol yetiştirildiği İç Anadolu’da hamur işi yemekler, Akdeniz’de ise bulgurun kullanıldığı yemekler yoğun olarak pişirilmektedir. Sosyal Bilgiler Dersinde bu konuyu işlerken daha akılda kalıcı olması ve güzel bir anı bırakabilmek adına öğrencilerimizle birlikte yöresel yemeklerimizi yapıp dağıttık.  Okulumuz idaresi ve öğretmenlerinin de davetimize gelmesiyle keyifli bir tam öğrenme gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim.

07-12-201707-12-201707-12-201707-12-201707-12-201707-12-201707-12-201707-12-201707-12-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2017 - Güncelleme: 07.12.2017 12:39 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 0  kişi beğendi